Начало

Новини

Трети сме в развитието на стратъпи в Югоизточна Европа

Милена Стойчева пред Дарик: България е на трето място в Югоизточна Европа в развитието на брой стартъпи

В последните 4-5 години имаме доста добри постижения в сферата на иновациите. България е на трето място в Югоизточна Европа в развитието на брой стартъпи, въздействие и тяхното включване в нашата среда. Както и на второ място по привлекателност за стартиращи компании от други страни. Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева в предаването на Дарик радио „Стълбището“.

Тя определи като проблем това, че сериозите дигитални иновации отиват главно към Гърция и Румъния. За да се реши този проблем трябва да очертаем друга визия за България, а това може да се случи чрез активни дейности и участие в международни форуми, смята Стойчева. По думите й трябва да покажем, че имаме капацитет и конкретни мерки, с които да подкрепим развитието на високотехнологични иновации. Според нея няма бъдеще за компаниите, които не инвестират в растеж и научния развой на дейност чрез иновации, защото там е високата добавена стойност. Тя посочи, че е започнал процесът по взаимодействие между бизнеса и науката. Министърът отбеляза, че за последната година има голям ръст на инвестициите у нас.

Източник:
https://darik.bg/milena-stoicheva-pred-darik-balgaria-e-na-treto-masto-v-ugoiztochna-evropa-v-razvitieto-na-broi-startapi