Начало

Новини

Финансовият остатък по подмерки 4.1 и 4.2 се предвижда да бъде усвоен чрез наддоговаряне

Подготвя се 20% наддоговаряне по инвестиционните мерки 4.1 и 4.2

Бюджетът ще стигне за частично одобрение на още 346 проекта с 30 точки по подмярката за инвестиции в земеделски стопанства

Има финансов остатък по подмерки 4.1 и 4.2 и се предвижда средствата да бъдат усвоени чрез наддоговаряне, за да не се връщат и да бъдат удовлетворени повече кандидати за финансиране и по двете направления.

Това стана ясно от думите на земеделският министър Кирил Вътев по време на първия блицконтрол в земеделската комисия на Парламента..

„Обмисля се до 20% наддоговориране по подмярка 4.1. При осигуряване на този ресурс ще могат да бъдат одобрени още 346 проекта, като бюджетът ще стигне частично до проекти с 30 точки“, съобщи пред депутатите зам.-министър Таня Георгиева в отговор на депутатски въпрос, зададен от Десислава Танева от ГЕРБ.

„По отношение на подмярка 4.2 се очаква информация от Фонда по отношение на наличностите или дефицитите по фокус-областите в подмярка 4.2. Там при 20% надодоговаряне на проектите и осигуряване на финансов ресурс в размер на 25-30 млн. лева, може да бъдат одобрени всички проекти, които са с 23 точки“, уточни Георгиева.

Източник:
https://agri.bg/novini/podgotvya-se-20-naddogovaryane-po-investitsionnite-merki-41-i-42?utm_source=viber&utm_medium=viber_bot&utm_campaign=viber_campaign