Начало

Новини

Милена Стойчева е новият министър на иновациите и растежа

Новоизбраният министър на иновациите и растежа, г-жа Милена Стойчева, прие поста от служебния министър, г-н Александър Пулев, по време на официална церемония в министерството.

Министър Стойчева заяви: “Ставайки държавник, променям ролята си, но мисията остава същата. Включвам се в това правителство с ясното съзнание за ключовия исторически момент, в който се намира страната ни. Вярвам, че с опита си ще помогна духът на сътрудничество и отворено мислене да „зарази“ още по-широко България.”

„Благодаря за сърцатата работа на целия екип на Министерството на иновациите и растежа, че работиха за хората на България! Оставяме активиран ресурс от 820 млн. лв. под формата на отворени за кандидатстване от предприятията процедури по Плана за възстановяване, което е 82 % от целия ресурс по линия на МИР, и старт на най-голямата индустриална зона на Балканите – „Доброславци“ – със специализация в аутомотив сектора. Пожелавам ви успех“, обърна се Пулев към Стойчева.

Според министър Стойчева имаме потенциал за позициониране на България като страна на новото поколение дълбоки иновации, силна предприемаческа и старт-ъп култура, и интелектуален и изследователски капацитет, който може чрез комерсиализация да повиши конкурентноспособността на икономиката.

„Ще работим страната ни да бъде щастливо място, пълно с предприемчиви и икономически овластени хора”, сподели Милена Стойчева.

Източник:

Милена Стойчева прие поста министър на иновациите и растежа от Александър Пулев