Начало

Новини

ИАНМСП организира националното участие на фирми на HANNOVER MESSE 2024

Днес, 22.04.2024 г., в панаирното градче DEUTSCHE MESSE-HANNOVER, беше открито Международното изложение за индустриални технологии,  оборудване и поддоставки HANNOVER MESSE 2024.

Международното изложение HANNOVER MESSE е най-големият и значим форум в сектора. Изложението се провежда всяка година от 1947 г. и има богата традиция. Организатор на изложението е DEUTSCHE MESSE AG. Насочено е изцяло към бизнес посетители и нивото е много високо. Участниците имат възможност за сключване на сделки на място и планиране на производството за предстоящата година. В последното издание през 2023 г., са участвали над 3 692 изложители на изложбена площ от 483 000 кв.м. и с над 128 000 делови посетители от над 160 държави.

HANNOVER MESSE е най-важната международна платформа и гореща точка за индустриална трансформация – с отлични иновации или необичайни продукти. Тазгодишното издание се провежда под надслов: ” Innovation. Inspiration. Interaction.” Водещи компании от машиностроенето, електротехниката и дигиталната индустрия, както и от енергийния сектор, ще участват, за да представят решения за високопроизводителна, но също така и устойчива индустрия. Повече от 4000 компании действат като взаимосвързана екосистема и демонстрират как климатичната неутралност може да бъде постигната чрез електрификация, цифровизация и автоматизация.

България се представя традиционно от 2002 г. с национален щанд, организиран от ИАНМСП. Интересът за участие от страна на българските предприятия е силно изразен. На националния щанд в Зала 3, Щанд C 50 на изложбения комплекс в гр. Хановер са представени шестнадесет малки и средни предприятия. Тяхното участие се организира и финансира със средства по Проект BG16RFPR001-1.002-0001 „Реализация на мерки за интернационализация на българските МСП чрез подкрепа дейността на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“ по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027.

Ето и имената на тазгодишните фирми, които се представят на изложението от българска страна:

1.ЧАЙЛДИШ ООД

https://childish.ai/

Решения, базирани на AI за производството;

Решения за дигитализация на обслужването на машините.

2.Астроида ООД

https://astroida-bg.com/

Хидравлични блокове и разпределители, механични части.

3.ИЗИ ПЛАСТ БГ ЕООД

www.injectionmoulding.bg

Пластмасови изделия, изработени по специфично задание.

4.КИРКОВО ООД

https:/ /www.kirkovo-ltd.com/

Хидравлични цилиндри.

5.Методия АД

https://www.methodia.com/

Методия е софтуерна компания, която разработва продукти за автоматизация и оптимизация на оперативни дейности на доставчици на електричество, газ, вода, отопление и др. комунални услуги. Платформата „Utility & Telecom Suite” обхваща пълния процес по придобиване и обслужване на клиенти, финансово планиране и управление на приходи и активи.

6.МИКОНИ ООД

www.mikoni.bg

Метални заготовки и детайли от листова ламарина.

7.МИНЕРАЛКОМЕРС АД

http://www.mineralcommers.com/

“Минералкомерс” АД е единственият производител на аморфен силициев диоксид на Балканския полуостров и един от най-старите в Европа. Фирмата е базирана в Стара Загора – един от най-големите градове в България със стратегическо логистично местоположение.

Основната дейност на фирмата е насочена към производство и продажба на аморфен силициев диоксид с търговската марка “Амосил” и течни силикати – калиев и натриев, по-известни като водно стъкло. Компанията произвежда устойчиви продукти, които са безопасни за околната среда, като непрекъснато инвестира във високотехнологично оборудване и съоръжения. 

8.ТМ-Технолоджи АД

https://tm-technology.bg/

Kонструкции, заварени и изработени от въглеродна стоманa;

Компоненти за корабостроене;

Компоненти за енергиен сектор;

Едрогабаритни индустриални конструкции;

9.Интелиджънт Системс България ЕООД

www.isystems-group.com

Интелиджънт системс България е международна консултантска компания, предоставяща софтуерни бизнес решения на Microsoft (ERP, CRM, BI) на местни и международни организации.

Ние сме фокусирани върху предоставянето на международни ИТ проекти за компании за търговия на дребно, производство, автомобили, транспорт и логистика по целия свят. Въз основа на нашия опит ние разработваме персонализирани индустриални решения, за да помогнем на нашите клиенти да извлекат максимума от своите ИТ инвестиции.

10.НИКДИМ ООД

www.nikdim.bg

Предпазители ниско напрежение;

Предпазители за соларни паркове;

Предпазители средно напрежение;

Порцеланови изолатори;

Композитни изолатори;

Разединители;

11.Радев и синове ООД

www.rs-light.com

Електрически метални табла за вграден и открит монтаж, сървърни шкафове, електромерни метални табла.

12.ИНОКСИС ООД

www.inoxsys.eu

Като независим семеен бизнес от 1994 година, ние винаги сме се стремили към създаване на надеждни и дългосрочни партньорства, към постигане на успех за нашите клиенти и към осигуряване на устойчиво развитие на света около нас. Иноксис работи в няколко сфери, които са: Vessels & Tanks, Heat Exchangers, Bulk Handling и Industrial Services.

13.Ел Пи Ес Инженеринг ЕООД

www.lpsengineering.com

Детайли и възли произведени от фирмата от стомани и инженерни пластмаси.

14.Машпром-КМХ ЕООД

www.mashprom-kmh.com

Хидравлични цилиндри, клапани, ръчни помпи и др.

15.ЗИИУ Стандарт АД

https://ziiu-bg.com/

ЗИИУ Стандарт АД е специализиран в конструиране и производство на инструменти за линейни, ъглови, профилни и специални измервания, използвани в сферата на машиностроенето, строителството, отчасти в медицина и др. В своята 50-годишна история, заводът запазва профила на основната си дейност, като непрекъснато разширява и модернизира своята продуктовата гама. През годините ЗИИУ Стандарт АД непрекъснато развива своята дейност от изработване на стандартни измервателни инструменти до проектиране и производство на специализирани инструменти по индивидуални поръчки на клиенти.

16.Пачов ООД

www.bgcut.com

Лазерно рязане, Водо-абразивно рязане, Fiber лазерно заваряване,

Боядисване, Крепежни елементи, Шлайфане и финиш, Проектиране и др.

 

Източник: https://www.sme.government.bg/?p=64713