Начало

Новини

За кои интервенции е възможно приключването на заявления за директни плащания

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) уведомява кандидатите по интервенциите на Директните плащания за Кампания 2023, че от днес – 15 юни, могат да приключат заявленията си в общинските служби по земеделие и в Системата за електронни услуги (СЕУ), съобщиха от пресофиса на Фонда.

Оттам уточняват, че финализиране на заявленията е възможно само за интервенциите, за които има действаща нормативна уредба и при които всички необходими данни, свързани с декларирането им, са заредени в ИСАК и СЕУ на ДФЗ.

В YouTube канала на ДФЗ са публикувани и продължават да се публикуват видео указания с всички функционалности по очертаване и заявяване на площи и животни за Кампания 2023

Заявленията за подпомагане се приключват в общинската служба, приела заявлението, която е в рамките на областта по постоянен адрес на кандидата (ФЛ) и адрес на управление (за юридически лица и еднолични търговци).

Ако постоянният адрес/адресът на управление е в друга област, тогава заявлението се приключва по постоянен адрес/адрес на управление на бенефициента .

Източник:
https://agri.bg/novini/vazhno-veche-e-vzmozhno-priklyuchvaneto-na-zayavleniya