Начало

Новини

Започва изпълнението на проекти по „ Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“

Започва изпълнението на одобрените проекти за предоставяне на финансова помощ по процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“ . Заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова и заместник-главния директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Илияна Илиева , връчиха официално договорите на одобрените бенефициенти.

Това е втората обявена процедура за подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия от началото на този програмен период, тъй като интересът на бизнеса към нея е изключително висок, това подчерта заместник-министър Иванова.

Допълни още, че „доказателство за това са оценените над 1 500 броя подадени проектни предложения. Постъпиха  много качествени проекти и обсъждаме възможността за наддоговаряне по процедурата“.

 

Оценени са общо 1 532 броя проектни предложения с общ размер на исканата безвъзмездна финансова помощ от 664 379 864,55 лв. , а общите налични средства по процедурата възлизат на 146 687 250лв.