Начало

Новини

Зам.-директорът на ГД ЕФК Калин Маринов: В края на тази година ще отворим процедура за подкрепата им по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП)

Зам.-директорът на ГД ЕФК Калин Маринов обяви по време на международна конференция на креативните индустрии CreaTech Summit South-East Europe 2023:
  • Семейните предприятия и фирмите от творческите индустрии и занаятите могат да разчитат на европейски средства за модернизация – и като безвъзмездна помощ, и като финансови инструменти.
  • В края на тази година ще отворим процедура за подкрепата им по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП). Надяваме се тя да им помогне да подобрят своя производствен капацитет и да засилят пазарното си присъствие.
  •  Бюджетът на мярката ще бъде 117, 5 млн. лв., като със средствата ще могат да се закупуват машини, съоръжения, оборудване и софтуер.
  • Компаниите от творческите индустрии могат да кандидатстват и в конкурсите на Европейския иновационен съвет. Ако не бъдат одобрени, но получат „Печат за високи постижения“, ще са допустими за подпомагане на реализацията на иновативните им идеи по Програма „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“ (ПНИИДИТ).

Източник:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0dXErzuDJpk9WSjMtnkZkz31sHP2yvxNxVWYNXyLizr2USeKfCgRfd7tUFXHA6knvl&id=111161694892474