Начало

Новини

Европейската комисия стартира фотоконкурса #MySocialEurope

Европейската комисия стартира фотоконкурса #MySocialEurope, в който могат да се включат младежи на възраст от 18 до 30 години, които живеят в страна-членка на Европейския съюз. До 4 март 2019 г. желаещите могат да изпращат свои снимки, чието основно послание трябва да показва какво е бъдещето на социална Европа. От всички кандидати ще бъдат избрани трима победители, които ще бъдат поканени да участват в събитието „Диалогът между младите граждани“, което ще се проведе на 8 май в гр. Сибиу, Румъния. Победителите ще получат и карта за безплатно пътуване с железопътен транспорт в Европа.

Събитието „Диалогът между младите граждани“ в гр. Сибиу ще събере на едно място 300 млади европейци, които ще дискутират бъдещето на Европа с комисаря по заетост, социални политики, умения и мобилност Мариан Тийсен. По време на форума ще бъде представена изложба на Европейската комисия, която ще включва 15-те най-добри фотографии от този конкурс, включително и тези на тримата победители. 12-те отличени фотографи ще получат фотоапарат Fujifilm Instax (Mini 90 neo classic), калъф и пакет филмови ленти instax. 35-те подгласници във фотографския конкурс ще получат Bluetooth високоговорител.

Целта на фотографския конкурс #MySocialEurope е да насърчава ангажираността на младите хора в Европейския съюз към развитието и утвърждаването на социалните права в Европа. Участниците в конкурса трябва да се опитат да популяризират социална Европа и Европейския стълб на социалните права сред широката общественост и сред младежите в навечерието на изборите за Европейски парламент през 2019 г.

Ако искате да участвате във фотоконкурса #MySocialEurope, можете да попълните формуляра тук.