Начало

Новини

Бъдещо сътрудничество с Република Австрия

Министър Стойчева се срещна с посланика на Република Австрия Н. Пр. Андреа Икич-Бьом

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева се срещна с посланика на Република Австрия в България Н. Пр. Андреа Икич-Бьом. В срещата участваха още Филип Куфпер, търговски съветник и Мадлен Лайтсбергер, търговско аташе. От страна на министерството присъства и заместник-министър проф. Георги Ангелов.

На срещата беше обсъдено задълбочаването на двустранните икономически отношения в сферата на иновациите, високите технологии и научноизследователската и развойна дейност. Акцентира се и върху развитието на предприемаческата и стартъп екосистема в България.

„Сред основните цели, които си поставя Министерството на иновациите и растежа, е привличането на инвеститори, които чрез развитие на високотехнологични иновации да създават висока добавена стойност в икономиката ни“, каза министър Стойчева. По думите й, научноизследователската и развойна дейност, както и развитието на човешкия потенциал, трябва да бъдат в основата на създаването на иновации, които успешно да се комерсиализират в бизнеса.

Министър Стойчева запозна посланика на Република Австрия с посещенията си в университетите във Варна и Бургас и срещите си с местната власт. Тя обяви, че ще продължи обиколките си в страната за отключване потенциала на регионите и засилване на връзката между науката и бизнеса.

И двете страни подчертаха, че ще работят в близко сътрудничество в сферите на образованието, науката, развитието на ключови умения, иновации, високи технологии и инвестиции.

Източник:

Министър Стойчева се срещна с посланика на Република Австрия Н. Пр. Андреа Икич-Бьом